Finestra sul Cielo
1LIEPA
Ogirako eta pizzarako legamia
Emultsionatzailerik gabeko ogirako eta pizzarako legamia....
Legamia onddo mikroskopiko bat da, orea tamainaz igotzeko eta legami-prozesuaren bidez egitura leun eta leun bat osatzeko erabiltzen dena, ogiaren zaporea eta usaina ere laguntzen duena.
Finestra sul Cielo
1LIEPA
Emultsionatzailerik gabeko ogirako eta pizzarako legamia....
Milaka urtez, legamia ogia egiteko prozesuan parte izan da, irina, ura eta gatzarekin batera, Mediterraneoko dietan ezinbesteko elikagai honen oinarrizko lau osagaiak. Okindegian erabiltzen den legamia onddo mikroskopiko bat da, Saccharomyces cerevisiae izenekoa, hartzidura prozesuaren bitartez orea tamaina handitzeko eta egitura bigun eta belartsu bat eratzeko erabiltzen dena. Horrez gain, ogiaren zaporea eta usaina laguntzen du, eta horrela bere propietate organoleptikoak hobetzen ditu. Emultsionatzailerik gabeko legamia ekologikoa eskaintzen dizugu, ezin hobea ogia, pizza, krepe edo mota guztietako oreak prestatzeko .