Bifun barazki eta alg txipekin

Erref.: errezeta_93

Erraza

Zailtasuna

60 minutos

Prestaketa

plater bakarra

Mota

Salteado

Kategoria

Osagaiak

Ingredientes para los chips de algas

½  vaso de aceite de sésamo

 ½ vaso de tamari

 guindillas en polvo

  ajo granulado

 un paquete de algas nori

Ingredientes para la salsa oriental

3 c.s. de salsa de soja

3 c.s. aceite de sésamo

2 c.s. mirin

1 c.s. concentrado de manzana

1 c. de chili

1 diente de ajo rallado o en polvo

1 c.s. tahin

1 c.s. jengibre rallado

Ingredientes para los Bifun

1 paquete de Bifun de arroz

1 paquete de seitán

2 zanahorias

3 setas shitake

la parte verde del puerro o una cebolleta

un manojo de espinacas

Urratsak

1. Primero preparamos las chips de nori. En un bol mezclamos todos los condimentos y con la ayuda de un pincel los embadurnamos en las hojas de alga nori. Las tostamos en una sartén caliente un par de minutos por lado. Dejar enfriar y cortar en láminas. 

2. Para preparar la salsa oriental mezclamos todos los ingredientes y reservamos.  

3. Cortamos el seitán en tiras y lo sofreímos en una sartén con una cuchara de aceite de sésamo y una de tamari, hasta que esté dorado. Reservamos. 

4. En un wok caliente salteamos el puerro y el ajo rallado  juntos con el aceite y el jengibre. Añadimos las zanahorias y las setas y salteamos unos minutos. Por último añadimos las espinacas. 

5. En una olla con agua hirviendo salada cocinamos la pasta de arroz según las indicaciones del paquete. Escurrimos y pasamos por agua fría.

6. En el mismo wok donde tenemos la verdura salteada vertemos la salsa oriental y los bifun. Los mezclamos con la verdura y el seitán para que todo se empape de la salsa.

7. Servimos los bifun junto con los chips de algas. 

txartelaren irudiak

Emmanuela Gornati

Entrenatzailea eta sukaldari beganoa

@emanuela.gornati_chef

Enpresaria, osasun Coach eta Chef beganoa, Essenza metodoaren sortzailea
gogoko_muga gerorako gorde
Erosi errezeta honen osagaiak:

Finestra sul Cielo

1BIF

Bifun (arroz fideoak)

Ekialdeko arroz espageti tradizionala. Arinak eta zaporetsuak, Txinako fideoen antzekoak dira baina kalitate japoniarra zainduz eginak dira. Goxoak dira edozein ongailurekin, entsaladan eta saldatan edo "ekialdeko" erara: zartagin batean salteatzen dira olio apur batekin, garaiko barazkiak, tofu edo seitan...

Finestra sul Cielo

1MIRIN

Mirin (arroz ardoa) 250 ml

Mirin arroz oso gozoa da algak eta barazkiak soja saltsarekin prestatzeko aproposa. Sushia egiteko aproposa edo neguko egun hotz bat puncharen antzeko edari goxo batekin berotzeko. Horretarako, gehitu mirin Mu tea irakiten. ...

Finestra sul Cielo

1 NORTE

Sushirako nori alga txigortua

Alga nori tostada, ideal para la elaboración de todo tipo de sushi vegetal. De color negro y sabor delicado, también puede utilizarse como condimento o para envolver cereales y verduras. ¡Elabora un delicioso sushi con esta alga de primera calidad!...

Finestra sul Cielo

1SEITAN01

Seitan natural ekologikoa

Garitik egindako janaria. Proteina begetal ugari eta gantz gutxi dituenez, seitan naturala produktu aproposa da animalia proteina elikaduratik kendu dutenentzat. Zapore eta ehundura paregabearekin, erreferentzia hau oinarrizkoa da sukaldean duen aldakortasunagatik. Pertsona beganoentzat egokia....

Finestra sul Cielo

1 TAMAINA

Tamari ekologikoa 250 ml

Sojatik eta gatzarekin prestatutako tamari produktu trinkoa, aberatsa eta zaporetsua da. Metodo tradizional onenari jarraituz ekoitzitakoa (18 hilabetez hartzitzea egurrezko upelean), aproposa da zerealetan, lekaleetan, barazkiak, algak, arroza, pasta edo entsaladak... oinarritutako errezetak aberasteko eta aromatzeko.

Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Metodo tradizional onenari jarraituz egindako soja saltsa (18 hilabetez hartzitzea egurrezko upel batean). Zereal, lekale, barazki eta algetan oinarritutako errezetak egiteko aproposa. ...

Finestra sul Cielo

1OLISE

Sesamo-hazi-olio ekologikoa

Sesamo hazi organiko leundu, xehatu eta hotzean sakatuta lortutako olioa. Gantz-azido poliinsaturatuen eduki handia. Sukaldatzeko, entsaladak janzteko eta saltsak eta zopak prestatzeko aproposa...

Sunita

1SUNI

Sunni Tahini 340 gr

Tahini sesamoa ehotze soiletik lortzen den krema bat da eta, beraz, hazi honen nutrizio-aberastasun guztia dauka. Kremak, saltsak, gozokiak eta abar prestatzeko osagai gisa erabiltzen da. Era berean, aproposa da platera zuzenean gehitzeko, bakarrik edo beste osagai batzuekin kontsumitzeko, edo ogi edo puztutako zereal krepeetan zabaltzeko. Saiatu osagai gozo eta gaziekin nahasten, hala nola gatza...

Kategoria bereko beste 6 produktu:

Frullà

NN026

Baby Frullà puré de manzana, arándanos y avena 100gr

Puré de manzana, arándanos y avena, primer Frullà con cereal y además gluten free!!!!  Procedentes de cultivo ecológico sin conservantes, aditivos ni azúcar añadido. Presentado en un práctico envase con cierre para disfrutar en cualquier momento del día. Ideal como merienda o desayuno para los más pequeños .

Vacka

VACKA006

Queso vegano crema bio con cebollino Väcka bio 150g

Delicioso queso crema vegano con cebollino, fermentado ecológico sin pasteurizar. Aporta probióticos naturales y es ideal para agregar en salsas, postres o bocadillos o como complemento para ensaladas. De textura suave y sabor levemente acido producido por la fermentación natural que a su vez aporta probióticos. ¡Disfrútalo!