Udako askaria: Guacamole, piper patea eta letxuga-bihotzak beteak

Erref.: errezeta_153

Erraza

Zailtasuna

30 min

Prestaketa

plater bakarra

Mota

pintxoak

Kategoria

Osagaiak

GUACAMOLE

1 aguakatea

½ tomate sin pepitas troceado

2 cdas. de cebolla morada fresca o encurtida

1 cda. de cilantro o perejil picado

3 cdas. de zumo de lima

1 pizca de sal

PATÉ DE PIMIENTOS

1 vaso de pimientos asados

1 cda. de aceite de aceite virgen extra

1 ajo pequeño 1 cda. de tahini (opcional)

½ cdta. de comino

Gatza eta piperbeltza

COGOLLOS RELLENOS

1 cogollo de lechuga

2 tomates pera troceados

1/2 cebolleta finamente picada

1/2 pimiento verde finamente picado

4 cdas. de cilantro picado (puedes usar perejil, menta o albahaca)

2 cdas. de lima

Gatza eta piperbeltza

Aceitunas negras

Urratsak

GUACAMOLE

1.Machaca la pulpa del aguacate con un tenedor en un bol.

2. Añade el resto de ingredientes y mezcla bien.

3.Para hacer la cebolla encurtida, pon en un tarro 1 cebolla morada cortada en juliana y añade ½ vaso de vinagre, añade ½ vaso de agua hirviendo y ½ cdta. de sal.

4. Deja en la nevera hasta servir.

PATÉ DE PIMIENTOS

1. Tritura todos los ingredientes con una batidora hasta obtener un paté cremoso. Salpimienta al gusto.

COGOLLOS RELLENOS

1. Lava y corta las verduras como se indica. Mezcla en un bol el tomate, la cebolleta, el pimiento y el cilantro.

2. Añade zumo el lima y salpimienta al gusto. Separa y lava las hojas de cogollo. Rellena cada hoja con un par de cucharadas de la mezcla y pon una aceituna en cada uno.

MONTAR EL PICOTEO

1.Para montar la mesa de picoteo, pon los cogollos rellenos en un plato y sirve los 2 untables en boles acompañados con los breaks de lentejas y de guisantes verdes.

cda. / cdas. = cucharada sopera / cucharadas soperas cdta. / cdtas. = cucharadita de postre / cucharaditas de postre

gogoko_muga gerorako gorde
Erosi errezeta honen osagaiak:

Sunita

1SUNI

Sunni Tahini 340 gr

Tahini sesamoa ehotze soiletik lortzen den krema bat da eta, beraz, hazi honen nutrizio-aberastasun guztia dauka. Kremak, saltsak, gozokiak eta abar prestatzeko osagai gisa erabiltzen da. Era berean, aproposa da platera zuzenean gehitzeko, bakarrik edo beste osagai batzuekin kontsumitzeko, edo ogi edo puztutako zereal krepeetan zabaltzeko. Saiatu osagai gozo eta gaziekin nahasten, hala nola gatza...

Finestra sul Cielo

1BRELEN

Dilista gorriak break

Dilista gorrien breaks kurruskariak, zaporetsuak eta jasanezinak. Proteinetan aberatsa den eta oliorik edo azukre erantsirik gabeko askaria. Lekaleak jatea ez da inoiz hain erraza izango La Finestra sul Cielo-ren atsedenaldi ekologiko eta %100 begetal berriekin. 89 kcal bakarrik anoa bakoitzeko.

Finestra sul Cielo

1BREGUI

Green Pea Break

Ilar berde-pauso kurruskariak, zaporetsuak eta jasanezinak. Proteinetan aberatsa den eta oliorik edo azukre erantsirik gabeko askaria. Lekaleak jatea ez da inoiz hain erraza izango La Finestra sul Cielo-ren atsedenaldi ekologiko eta %100 begetal berriekin. 83 kcal bakarrik anoa bakoitzeko.

Kategoria bereko beste 6 produktu: