Ensalada de algas y pepino

Ref: receta_181

Erraza

Zailtasuna

45 minutu

Prestaketa

Lehenengo ikastaroa

Mota

Entsalada

Kategoria

Osagaiak

(Para 2 personas)

 

  • 15 g de alga wakame
  • 1 pepino
  • ½ cucharadita de vinagre de arroz
  • 2 cucharaditas de shoyu
  • 1 pizca de jengibre molido
  • 1 cucharada de aceite de oliva extravirgen
  • 1 puñado de semillas de sésamo
  • 1 puñado de semillas de girasol
  • Agua

Urratsak

1.Hidratar el alga wakame en agua fría y dejar en remojo unos 10 minutos. Cortar el pepino en finas láminas.

2.En un frasco, mezclar dos cucharaditas de salsa de soja y media de vinagre de arroz.

3.Añadir una pizca de jengibre molido y una cucharada de aceite de oliva.

4.Agitar bien y reservar. Tostar las semillas de girasol y reservar.

5.Cortar el alga ya hidratada en tiras. Emplatar, poniendo el pepino como base, las algas encima y aliñar con la salsa.

6.Dejar macerar 10 minutos. Decorar con semillas de sésamo y las semillas de girasol tostadas.

gogoko_muga gerorako gorde
Erosi errezeta honen osagaiak:

Finestra sul Cielo

1WAK

BIO wakame alga deshidratatua %100 konpostagarria

Wakame alga berde iluna ozeano-korronte indartsuetan hazten da eta ezin hobea da entsaladak, zopak, gisatuak, barazki-platerak eta lekaleak gehitzeko. Gomendatutako kantitatea eguneko 2 gramo pertsonako da. ...

Finestra sul Cielo

1ACIRI

Vinagre de arroz integral 250 ml

El vinagre de arroz integral es un apetitoso condimento elaborado a partir de fermentar durante un año el arroz en tinas de terracota, para convertirlo primero en alcohol y después en vinagre. Su sabor, siendo menos ácido, más suave y lleno que el vinagre de vino, se combina perfectamente con cualquier plato de cereales, verduras y algas, resaltando su sabor sin modificarlo. Puede utilizarse como sust...

Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Metodo tradizional onenari jarraituz egindako soja saltsa (18 hilabetez hartzitzea egurrezko upel batean). Zereal, lekale, barazki eta algetan oinarritutako errezetak egiteko aproposa. ...

Finestra sul Cielo

1SESANE

Sesamo beltza BIO %100 konpostagarria

Sesamo beltz organikoa, kaltzio, gantz-azido, proteina eta zuntzetan aberatsa. Sesamo zuria baino zapore biziago eta aromatikoagoa duena, sesamo beltza aproposa da edozein plater aberasteko edo ogi eta gailetei gehitzeko. Babestutako atmosferan ontziratua bere mantenugai guztiak gordetzeko. Gluten gabeko. Orain %100 ontzi konpostagarrian!

Finestra sul Cielo

1BIRA

BIO zuritutako ekilore haziak %100 konpostagarriak

Nekazaritza ekologikotik ekilore haziak zurituak. Gantz-azidoetan aberatsak dira, edozein plater mota aberasteko edo ogi eta gailetetan gehitzeko aproposak dira. Babestutako atmosferan ontziratua bere mantenugai guztiak gordetzeko. Gluten gabeko. Orain %100 ontzi konpostagarrian!

Kategoria bereko beste 6 produktu: