Kaliforniako roll almendra kremarekin, azenario ozpinarekin, eskarola eta wasabi maionesarekin

Erref: errezeta_233

Erraza

Zailtasuna

2 ordu

Prestaketa

Hamaiketakoa

Mota

Sushia

Kategoria

Osagaiak

  • 150 g de arroz para sushi
  • 220 g de agua mineral o filtrada o caldo vegetal
  • Itsasoko gatza
  • 5 g de vinagre de arroz o mirin
  • 2 zanahorias
  • Tamari
  • 150 g de almendras en polvo
  • 50 g bebida de arroz sin gluten
  • 1 ajo
  • Pimienta
  • Hojas de escarola

  • Mayonesa de wasabi:
  • 50 g de bebida de soja bio sin azúcares
  • 110 g de aceite de girasol
  • Itsasoko gatza
  • Zumo de limón
  • wasabi hautsa
  • sesamo beltza
  • Alga nori

  • Montaje:
  • 2 esterillas de sushi
  • Papel film

Urratsak

1. Lavar muy bien el arroz en un bol con abundante agua hasta que el agua salga limpia.

2. Colocar el arroz en una olla con tapa junto al agua y la sal.

3. Llevar a ebullición y cocinar a fuego lento 10 minutos.

4. Dejar reposar 10 minutos más.

5. Pasado ese tiempo, estirar en una bandeja y mojar con el vinagre o el mirin y reservar.

6. Cortar las zanahorias en cerillas y escaldar 1 minuto.

7. Enfriar y macerar en tamari por lo menos unos minutos (se recomienda varias horas).

8. Procesar las almendras en polvo con la bebida vegetal, el ajo, sal y pimienta hasta obtener una crema tipo paté.

9. Reservar en manga.

10. Lavar la escarola y dejarla en agua fría para que se ponga bien tersa.

11. Reservar en un tupper envuelta en papel de cocina húmedo.

12. Para elaborar la mayonesa de wasabi, emulsionar todos los ingredientes necesarios juntos hasta obtener una mayonesa lisa y brillante.

13. Reservar en biberón.

14. Para el montaje de los California rolls, colocar sobre una esterilla la placa de nori.

15. Colocar el arroz cubriendo todo el alga presionando con las manos húmedas hasta conseguir una capa bien fina.

16. Espolvorear semillas de sésamo por encima de todo el arroz.

17. Cubrir con papel film estirado y colocar la otra esterilla encima.

18. Sujetar ambas esterillas y darles la vuelta.

19. Retirar la esterilla superior.

20. Colocar una línea de mayonesa de wasabi en el centro del alga y sobre ella una línea de zanahoria encurtida.

21. Con cuidado, llevar la parte inferior de la esterilla al punto dónde termina la zanahoria y presionar formando un círculo.

22. Levantar cuidadosamente el extremo de inferior de la esterilla y seguir rodando para terminar de dar forma a tu roll. No tengas miedo de apretar, debe quedarte bien firme.

23. Al momento de cortarlos, necesitas un cuchillo bien afilado y un trapo húmedo para ir retirando el almidón que te quedará en el mismo.

24. Servir los california cortados con un punto mayonesa de wasabi sobre cada uno de ellos.

gogoko_muga gerorako gorde
Erosi errezeta honen osagaiak:
Oinarrizko prezioa -%15

Finestra sul Cielo

1 IZENA

arroz marroi biribila

Nekazaritza ekologikoko arroz marroi biribila, barietate desberdinetako arroz italiar sorta oso batean sartuta: marroia, zuria, biribila, luzea, oihanekoa, beltza eta thailandiar aromatikoa. Ezin hobea edozein ongailurekin konbinatzeko....

Finestra sul Cielo

1BROSL

Berehalako barazki-salda ekologikoa legamiarik gabe

Nekazaritza ekologikoko osagaiekin egindako barazki-salda berehalako hautsa. Legamirik gabe eta oliba olio birjina estrarekin. Edozein plater motari zapore ukitu paregabea emateko aproposa. ...

Finestra sul Cielo

1MIRIN

Mirin (arroz ardoa) 250 ml

Mirin arroz oso gozoa da algak eta barazkiak soja saltsarekin prestatzeko aproposa. Sushia egiteko aproposa edo neguko egun hotz bat puncharen antzeko edari goxo batekin berotzeko. Horretarako, gehitu mirin Mu tea irakiten. ...

Finestra sul Cielo

1 TAMAINA

Tamari ekologikoa 250 ml

Sojatik eta gatzarekin prestatutako tamari produktu trinkoa, aberatsa eta zaporetsua da. Metodo tradizional onenari jarraituz ekoitzitakoa (18 hilabetez hartzitzea egurrezko upelean), aproposa da zerealetan, lekaleetan, barazkiak, algak, arroza, pasta edo entsaladak... oinarritutako errezetak aberasteko eta aromatzeko.

Finestra sul Cielo

1FREBERI

Glutenik gabeko arroz edaria

Kalitate handiko arroz italiarrekin egindako % 100 begetala glutenik gabeko arroz edari bikaina. Ez dago azukre erantsirik. Zapore gozoa arrozaren eraldaketa entzimatikotik dator. Iturburuko urarekin egina eta zapore leun eta delikatua du ezaugarri. Gosaltzeko edo pintxoetarako esnearen alternatiba gisa aproposa. Ezin hobea pureak, kremak eta mota guztietako postreak prestatzeko ere.

Finestra sul Cielo

1 NORTE

Sushirako nori alga txigortua

Alga nori tostada, ideal para la elaboración de todo tipo de sushi vegetal. De color negro y sabor delicado, también puede utilizarse como condimento o para envolver cereales y verduras. ¡Elabora un delicioso sushi con esta alga de primera calidad!...

Finestra sul Cielo

1WASA

wasabi hautsa

Wasabi saltsa japoniar saltsa tipikoa da, bere zapore pikante indartsua duelako. Ezin hobea da barazki sushi edo tenpura platerekin laguntzeko. ...

Vivibio

VBIO524

Glutenik gabeko soja edari naturala

Vivibio glutenik gabeko soja edaria landare jatorriko osagai %100 organikoekin egina dago. Gantz saturatu eta proteina eduki txikiarekin, erreferentzia hau aproposa da goizeko kafearekin konbinatzeko edo zure irabiatuei gehitzeko. Ez du azukre erantsirik. ...

Kategoria bereko beste 6 produktu: