Tofu eta miso dumplings

Erref.: errezeta_240

Erraza

Zailtasuna

40 minutu

Prestaketa

Proteina begetala

Mota

Proteina begetala

Kategoria

Osagaiak

1 bloque de tofu desmenuzado

1 porru

200 g de setas portobello y shiitake

Un puñado de nueces

Una cucharita de miso

2 dientes de ajo

1 rama de tomillo fresco y una de romero picado finamente

1-2 cucharadas de shoyu

Aove - Sal

Harina de almendras para rebozar (para una versión sin gluten) o pan rallado

Para la salsa:

1/2 cucharada de miso

1 cucharada de tahín Agua

Urratsak

1. En una sartén sofreímos el ajo, el puerro junto con las hierbas aromáticas, el aceite y una pizca de sal hasta que esté dorado.

2. Añadimos las setas cortadas en láminas y cocinamos hasta que queden blandas.

3. Añadimos las nueces picadas y cocinamos un minuto más.

4. Incorporamos el tofu y sazonamos con salsa de soja. Removemos y cocinamos unos minutos más.

5. Apagamos el fuego y añadimos una cucharadita de miso cuando la temperatura haya bajado un poco.

6. Trituramos la mezcla con un procesador, hasta conseguir una masa homogénea.7. Formamos bolitas con las manos húmedas ( para que la masa no nos quede pegada en las manos) y rebozamos las albóndigas en harina de almendras.8. Disponemos las croquetas en una fuente de horno forrada con papel y rociamos con aceite.

9. Horneamos a 190 grados durante 15-20 minutos hasta que se doren.

10. Para la salsa, calentamos un poco el agua y la cucharadita de tahín, sin que lleguen a hervir.

11. Una vez la mezcla esté caliente sacamos del fuego y añadimos el miso. Mezclamos bien y dejamos enfriar.

12. Servimos las croquetas de tofu junto con la salsa de miso.

txartelaren irudiak

Emmanuela Gornati

Entrenatzailea eta sukaldari beganoa

@emanuela.gornati_chef

Enpresaria, osasun Coach eta Chef beganoa, Essenza metodoaren sortzailea
gogoko_muga gerorako gorde
Erosi errezeta honen osagaiak:

Finestra sul Cielo

1TOFU01

Glutenik gabeko tofu natural ekologikoa

Italian hazitako soja organikoz egindako janaria. Bere landare-proteina eduki handiari esker, ezinbesteko produktua da animalia-proteina elikaduratik kendu dutenentzat. Zapore eta leuntasun paregabearekin, erreferentzia hau oinarrizkoa da sukaldean duen aldakortasunagatik: ondo konbinatzen du elikagai indartsuagoekin eta osagaien zaporea ere xurgatzen du...

Finestra sul Cielo

1MISORI

BIO arroz miso 300 gr

Misoa, zedrozko ontzi handietan egindako soja, gatz eta zerealen heltze ezagunaren emaitza da, gutxi gorabehera urtebeteko iraupena duena. Prozesu honek ore ilun eta oso zaporetsua sortzen du, batez ere salda kuboekin batera erabiltzen dena zopak, saltsak eta hainbat ongailu prestatzeko. Arroz misoa, soja, arroz integrala eta gatzarekin ekoitzitako...

Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Metodo tradizional onenari jarraituz egindako soja saltsa (18 hilabetez hartzitzea egurrezko upel batean). Zereal, lekale, barazki eta algetan oinarritutako errezetak egiteko aproposa. ...

Sunita

1SUNI

Sunni Tahini 340 gr

Tahini sesamoa ehotze soiletik lortzen den krema bat da eta, beraz, hazi honen nutrizio-aberastasun guztia dauka. Kremak, saltsak, gozokiak eta abar prestatzeko osagai gisa erabiltzen da. Era berean, aproposa da platera zuzenean gehitzeko, bakarrik edo beste osagai batzuekin kontsumitzeko, edo ogi edo puztutako zereal krepeetan zabaltzeko. Saiatu osagai gozo eta gaziekin nahasten, hala nola gatza...

Finestra sul Cielo

1FARIMAN

BIO almendra irina - %100 konpostagarria

Nekazaritza ekologikoko almendra irina, zuritutako fruitu lehorrak birrintzean egindakoa. Errezeta gozoak zein gaziak prestatzeko aproposa....

Kategoria bereko beste 6 produktu: