ekialdeko hummus

Erref.: errezeta_305

Erraza

Zailtasuna

1 ordu

Prestaketa

Hamaiketakoa

Mota

Tapa

Kategoria

Osagaiak

2 tazas de garbanzos (remojados toda la noche con 6-8 tazas de agua).

1 tira de alga kombu

2 c.s. de tahín

1 c.s. de aceite de oliva

El zumo de ½ limón

½ diente de ajo picado fino

1 c.p. de pasta de umeboshi

1 c.s. de gomasio

Urratsak

1. Lavar y poner los garbanzos en remojo.

2. Aclarar los garbanzos bajo el grifo. En una olla junto con el alga kombu cocinamos cubriendo su volumen con agua caliente y llevamos a ebullición sin tapa. Espumar y retirar todas las pieles que floten. Tapar y cocer durante 1 hora.

3. Cuando estén blandos, añadir una pizca de sal y cocinarlos 10 minutos. Dejamos enfriar.

4. Trituramos los garbanzos con un poco de agua de su cocción y batimos con el resto de ingredientes: el ajo, el comino, el aceite, la sal, el tahín y la pasta de umeboshi, hasta conseguir una consistencia cremosa y espesa. 

5. Como topping decoramos con gomasio, un poco de aceite de oliva en crudo y un poco de pasta de umeboshi.

6. Servimos con crudités de verduras, nachos o pita crujiente, aromatizada con orégano, sal, aceite y pimienta en el horno.

txartelaren irudiak

Emmanuela Gornati

Entrenatzailea eta sukaldari beganoa

@emanuela.gornati_chef

Enpresaria, osasun Coach eta Chef beganoa, Essenza metodoaren sortzailea
gogoko_muga gerorako gorde
Erosi errezeta honen osagaiak:

Finestra sul Cielo

1CECI

Garbantzuak %100 konpostagarriak

Txitxirioak dauden lekale nutritiboenetako bat dira, proteina eta zuntzetan oso aberatsak baitira. Erabilera mugagabea ere badute, zopetan, gisatuetan, plateretarako apaingarri gisa edo beste lekale batzuekin konbinatuta. Nekazaritza ekologikotik datozenak, garbantzu irina edo hummus egiteko ere ezin hobeak dira. Babestutako atmosferan ontziratua, bere mantenugai guztiak gordetzeko. Gluten gabeko. Orain %100 ontzi konpostagarrian!

Sunita

1SUNI

Sunni Tahini 340 gr

Tahini sesamoa ehotze soiletik lortzen den krema bat da eta, beraz, hazi honen nutrizio-aberastasun guztia dauka. Kremak, saltsak, gozokiak eta abar prestatzeko osagai gisa erabiltzen da. Era berean, aproposa da platera zuzenean gehitzeko, bakarrik edo beste osagai batzuekin kontsumitzeko, edo ogi edo puztutako zereal krepeetan zabaltzeko. Saiatu osagai gozo eta gaziekin nahasten, hala nola gatza...

Finestra sul Cielo

1PURYU

umeboshi purea

Puré de umeboshi  elaborado a partir de la maduración de la ciruela ume, junto con la sal y las hojas de shiso. Las ciruelas se recogen de los árboles antes que maduren y se fermentan entre 6 meses y 7 años. El resultado de esta fermentación es un producto altamente alcalinizante. Ideal para combinar con cereales y verdura. Con un 79% de ciruela japonesa ume. No pasteurizado.

Finestra sul Cielo

2 GOMA

BIO Gominola 300 gr

Japoniako ongailu tradizional zaporetsua organikoki hazitako sesamo haziekin prestatutakoa, arinki erre eta gatzarekin batera ehoa. 300 gramoko formatuan, zereal eta barazkien gainean hautseztatzeko aproposa. ...

Finestra sul Cielo

1KOMBU

BIO Kombu alga deshidratatua

Kombu alga, berde iluna eta koherentziaz gogorra, Hokkaido iparraldeko itsasoan hazten da eta ezin hobea da barazki gisatua, tofu edo seitan gehitzeko. Barazkiak prestatzeko ere aproposak dira. Pertsona bakoitzeko gomendatutako erabilera 5 gramo alga gordina pertsonako astean da....

Kategoria bereko beste 6 produktu:

Vacka

VACKA006

Queso vegano crema bio con cebollino Väcka bio 150g

Delicioso queso crema vegano con cebollino, fermentado ecológico sin pasteurizar. Aporta probióticos naturales y es ideal para agregar en salsas, postres o bocadillos o como complemento para ensaladas. De textura suave y sabor levemente acido producido por la fermentación natural que a su vez aporta probióticos. ¡Disfrútalo!