adzuki hanburgesa

Erref.: errezeta_153

Erraza

Zailtasuna

1 ordu

Prestaketa

Bigarren ikastaroa

Mota

hanburgesak

Kategoria

Osagaiak

Para cocer las azukis: 

200 g de azukis (peso en seco)

1/2 cebolla

1 hoja de laurel (o un trozo de alga kombu)

Agua

30 ml de salsa tamari

- Para las burgers:

400 g de azukis cocidas y escurridas 

100 g de copos de avena

1 cda de semillas de lino trituradas

1/2 cdta de cebolla en polvo 

1/2 cdta de ajo en polvo

1/2 cdta de pimentón de la Vera

1 cdta de orégano

1/2 cdta de sal

1/4 cdta de pimienta

1 cda de salsa tamari 

Harina de maíz para rebozar (o pan rallado en su defecto) 

Oliba olioa

Urratsak

1. Para hacer las azukis, tenemos que dejarlas en remojo previamente durante 8-10 horas.

2. Las escurrimos y las colocamos dentro de una olla junto con la cebolla y el laurel. Lo cubrimos bien de agua y lo llevamos a ebullición. Bajamos el fuego y tapamos la olla. Dejamos que se cocine a fuego bajo durante 45 minutos. Un par de minutos antes de retirarlo del fuego, añadimos la salsa tamari. Apartamos y dejamos enfriar.

3. Para hacer las burgers, colamos el agua de la azukis y sólo usaremos 400 g de las mismas. Sobrará poca cantidad, que podremos usar para hacernos una ensalada, por ejemplo. 

4. Ponemos en el vaso del procesador la avena, el lino y las especias y trituramos hasta que quede fino. Añadimos las azukis y la salsa tamari y volvemos a triturar. No hace falta en este caso que quede una masa homogénea. Ponemos el resultado en un bol y lo llevamos a la nevera durante 1 hora. 

5. Dividimos la masa en 6 partes y les damos forma de hamburguesa. Las humedecemos por fuera con un poco de agua y las pasamos por la harina de maíz o por el pan rallado.6.Freímos cada burger con un buen chorrito de aceite de oliva.

txartelaren irudiak

Gloria Carrión

Cocina Veggie fácil y deliciosa

@lagloriavegana

Una de las pioneras del movimiento “Batch Cooking” (organización de las comidas semanales) en España y creadora de recetas veganas en Instagram y web
gogoko_muga gerorako gorde
Erosi errezeta honen osagaiak:

Finestra sul Cielo

1AZU

Azukiak %100 konpostagarriak

Nekazaritza ekologikoko azukiak, zuntz eta proteina eduki handikoak. Edozein plater edo ontzeko aproposa oliba olio birjina estra, Gomasio edo soja saltsarekin dastatzeko. Babestutako atmosferan ontziratua, bere mantenugai guztiak gordetzeko. Gluten gabeko. Orain %100 ontzi konpostagarrian!

Finestra sul Cielo

1IMPANA

Arto-irina ogitzeko

Nekazaritza ekologikotik ogitzeko arto-irina. Frijitu kurruskari eta arin egiteko aproposa. Ez du legamiarik eta gantz gutxi du....

Finestra sul Cielo

1 TAMAINA

Tamari ekologikoa 250 ml

Sojatik eta gatzarekin prestatutako tamari produktu trinkoa, aberatsa eta zaporetsua da. Metodo tradizional onenari jarraituz ekoitzitakoa (18 hilabetez hartzitzea egurrezko upelean), aproposa da zerealetan, lekaleetan, barazkiak, algak, arroza, pasta edo entsaladak... oinarritutako errezetak aberasteko eta aromatzeko.

Finestra sul Cielo

1KOMBU

BIO Kombu alga deshidratatua

Kombu alga, berde iluna eta koherentziaz gogorra, Hokkaido iparraldeko itsasoan hazten da eta ezin hobea da barazki gisatua, tofu edo seitan gehitzeko. Barazkiak prestatzeko ere aproposak dira. Pertsona bakoitzeko gomendatutako erabilera 5 gramo alga gordina pertsonako astean da....

Finestra sul Cielo

1 LIBREA

Glutenik gabeko olo malutak BIO %100 KONPOSTAGARRIA

Glutenik gabeko eta zuntz-eduki handiko olo-maluta ekologikoak. Gosari oso, elikagarri eta glutenik gabeko baterako osagai ezin hobea. Zure jakitegian falta ezin den oinarrizko bat!...

Kategoria bereko beste 6 produktu: