Ozpinetako seitan barazkiekin

Erref.: errezeta_153

Erraza

Zailtasuna

35 minuts

Prestaketa

proteína vegetal

Mota

primer plato

Kategoria

Osagaiak

2 paquetes de seitán

2 ajos cortados en láminas

½ puerro o cebolla troceada

½ pimiento rojo troceado

1 zanahoria en láminas finas

½ rama de apio en láminas finas

2 erramu hosto

6 clavos de olor

1 cdta. de pimienta negra en grano

1 cdta. de tomillo seco

1 cdta. de sal

50 ml de vinagre de umeboshi

50 ml de aceite de oliva virgen extra

150 ml de agua

Hojas de menta o hierbabuena

Urratsak

1.Corta los medallones de seitán por la mitad para que sean más finos y luego parte cada círculo por la mitad otra vez, así cogerán mejor el sabor del escabeche.

2. Pon una sartén al fuego con un chorrito de aceite de oliva virgen extra. Dora los medallones de seitán unos 3-4 minutos por cada lado. Retira a un plato y reserva.

3. En la misma sartén añade el resto del aceite y sofríe 5 minutos los ajos, el puerro, el pimiento, la zanahoria y el apio.

4. Añade el laurel, los clavos, la pimienta, el tomillo y la sal. Mezcla bien y echa el vinagre de umeboshi, el agua e incorpora los trozos de seitán.

5. Deja cocer a fuego suave unos 20 minutos. Ya está listo para comer, pero coge todavía más sabor si lo dejas reposar unas horas o de un día para otro. Sirve con un poco de menta o hierbabuena que le da un toque fresco riquísimo.

cda. / cdas. = cucharada sopera / cucharadas soperas cdta. / cdtas. = cucharadita de postre / cucharaditas de postre

gogoko_muga gerorako gorde
Erosi errezeta honen osagaiak:

Finestra sul Cielo

1SEITAN01

Seitan natural ekologikoa

Garitik egindako janaria. Proteina begetal ugari eta gantz gutxi dituenez, seitan naturala produktu aproposa da animalia proteina elikaduratik kendu dutenentzat. Zapore eta ehundura paregabearekin, erreferentzia hau oinarrizkoa da sukaldean duen aldakortasunagatik. Pertsona beganoentzat egokia....

Finestra sul Cielo

1AZIUME

Umeboshi ozpina 250 ml

Umeboshi ozpina umeboshiaren heltzetik ateratako ozpin gazia iragaziz lortzen da. Ozpin normal bat bezala erabiltzen da, eta, gazia izanik, entsalada bat bukatzeko aukera ematen du ozpin honen apur bat gehituz. Barazkientzako saltsetan ere erabil daiteke Tahin koilarakada bat, bi koilarakada Umeboshi Ozpin eta ondo nahastuz....

Finestra sul Cielo

1FSALMOA

Himalaiako gatz arrosa fina

Himalaiako gatz arrosa fina, findu gabekoa eta gehigarririk gabea, duela 250 milioi urte baino gehiago sortu zen kutsatu gabeko ingurune natural batean itsasoko gordailuak lehortzearen ondorioz. Mineral puruetan eta oligoelementuetan aberatsa da, hala nola kaltzioa, burdina, magnesioa eta potasioa. Entsaladak, barazkiak, zopak edo edariak prestatzeko aproposa. Beira formatuan aurkeztutako kondimentua.

Kategoria bereko beste 6 produktu: