Azuki albondigak

Ref: receta_278

Erraza

Zailtasuna

1 ordu

Prestaketa

Bigarrena

Mota

Barazkiak

Kategoria

Osagaiak

  • ½ kilo de azukis bien cocinadas
  • ½ taza de copos de avena finos
  • 1 tira de apio
  • 1 - 2 ajos tiernos
  • Harina de garbanzo
  • Rabanito rallado para acompañar
  • Shoyu

 

Urratsak

 1. Ralla los rabanitos y déjalos macerar con unas 3 – 4 gotas de shoyu.

2. Escurre bien las azukis y coloca en un bol grande junto con los copos de avena. Mezcla bien, triturando con la ayuda de un tenedor y deja que repose mientras preparas la verdura.

3. El objetivo de los copos es absorber el exceso de líquido que puedan tener las azukis, de tal forma que luego puedas formar bien las albóndigas. Puedes añadir un poco más si ves que al formar las albóndigas la mezcla no queda suficientemente seca.

4. Corta el apio en daditos muy finos y saltea en una sartén con un poco de aceite de oliva virgen extra y una pizca de sal.

5. Cuando comience a estar doradito añade la parte blanca de los ajos tiernos picaditos muy finos también. Saltea otro par de minutos más.

6. Pica muy fina la parte verde de los ajos y reserva.

7. Incorpora las verduras cocinadas y la parte verde del ajo tierno cruda al bol de azuki y amasa con las manos húmedas para que se integren bien todos los ingredientes.

8. Forma croquetas con las manos húmedas y rebozarlas en la harina de garbanzo.

9. Fríe en abundante aceite y sirve acompañado de un poco de rabanito rallado o de tu salsa preferida.¡Quedan estupendas sobre un buen plato de pasta!

txartelaren irudiak

Elizabeth Moreno

makrobiotiko aholkularia

@isabelmoreno_macrosano

Makrobiotika, sukaldaritza eta elikadura osasuntsuaren eskolaren sortzailea MACROSANO. 
gogoko_muga Guardar para más tarde
Erosi errezeta honen osagaiak:

Finestra sul Cielo

1AZU

Azukiak %100 konpostagarriak

Nekazaritza ekologikoko azukiak, zuntz eta proteina eduki handikoak. Edozein plater edo ontzeko aproposa oliba olio birjina estra, Gomasio edo soja saltsarekin dastatzeko. Babestutako atmosferan ontziratua, bere mantenugai guztiak gordetzeko. Gluten gabeko. Orain %100 ontzi konpostagarrian!

Finestra sul Cielo

1 LIBREA

Glutenik gabeko olo malutak BIO %100 KONPOSTAGARRIA

Glutenik gabeko eta zuntz-eduki handiko olo-maluta ekologikoak. Gosari oso, elikagarri eta glutenik gabeko baterako osagai ezin hobea. Zure jakitegian falta ezin den oinarrizko bat!...

Finestra sul Cielo

1 AURPEGIA

Garbantzu irina

Garbantzu irina, zuntz-eduki handiagatik eta zerealetan aberatsa den osaeragatik. Edozein errezeta gozoa edo gazia egiteko aproposa....

Finestra sul Cielo

1SHOYU

Salsa de soja shoyu fermentada 250ml bio

Metodo tradizional onenari jarraituz egindako soja saltsa (18 hilabetez hartzitzea egurrezko upel batean). Zereal, lekale, barazki eta algetan oinarritutako errezetak egiteko aproposa. ...

Kategoria bereko beste 6 produktu: