- Hasi
- Bloga
- Aholkuak Finestra
- 5 edari sendagarriak katarroak prebenitzeko eta sendatzeko
5 edari sendagarriak katarroak prebenitzeko eta sendatzeko
Dagoeneko negua instalatuta dago gure artean eta jende asko hasi da katarroen eta katarroen sintomak sentitzen.
Horiek saihestu nahi badituzu, garrantzitsua da zure elikadura zaintzea. Ba al zenekien arnas aparatua digestio aparatuarekin lotuta dagoela ? Eta digestio txarrak arnas aparatuan pilatzen den mocoa sortzen duela?
Muki metaketarekin lotutako arazo asko konpontzen dira elikadura orekatuagoa egokitzen dugunean, esnekirik eta irin findurik gabekoa, produktu prozesatuetan aurkitu ohi ditugunak eta digestio-prozesua oztopatu ohi dutenak.
Elikadura aldatzeko astirik izan ez baduzu eta dagoeneko hotza sartu bada, mocoa sortzen duten elikagaiak kentzeaz gain, honako edari hauetako bat sartzea proposatzen dizut. Mukiak kentzen eta hobeto sentitzen lagunduko dizute.
· Ume-sho-bancha: osagai oso alkalinizatzaileez egina, edari hau aproposa da katarroen hasieran, katarroekin eta ahultasun orokorrarekin lotutako nekeari aurre egiten lagunduko dio. Digestioa hobetuko du eta bronkioak irekitzen lagunduko du.
Prestatu bancha te bat 1 cc hostorekin ur kopa bakoitzeko. Prest dagoenean, iragazi eta disolbatu ½ koilarakada umeboshi ore eta 2-3 tanta tamari edari beroan.
Lotus root tea : edari hau Arnasbideetatik mocoa askatzeko erremedio onenetako bat da. Eraginkorra da arnas-baldintzetan, esaterako katarroak, gripeak, sinusitisak, sudur-kongestioa edo eztul kronikoa .
Bere prestatzeko, disolbatu 1 cc lotus erro hauts bancha te beroan edo artikulu honetan iradokitzen ditugun edarietako batean eta edan ezazu oso beroa.
· Jengibre-tea: jengibrea berotzen eta mobilizatzen laguntzen duen erro bat da, horrela pilatutako mocoen isurketa errazten du . Prebentzio edari aproposa da, neguan har dezakezuna.
Prestatzeko, jarri 2 jengibre xerra irakiten edalontzi batekin urarekin. Sua jaitsi eta 5 minutuz egosten utzi, itzali eta jan baino lehen minutu batzuk utzi. Gozoagoa izan nahi baduzu, kanela zati bat gehi dezakezu, berogailu efektu indartsua duena ere.
· Ezkaia infusioa: Ezkaia espektorante ona da, gure birikekin lotutako arazoetan laguntzen duena: eztula, bronkio-infekzioak, pneumonia, asma... Aromatiko honek berotzen eta zirkulazioa estimulatzen laguntzen du , hesteetako flora berreskuratzen ere laguntzen du .
Prestatzeko, jarri 1 edalontzi ur irakiten, gehitu hosto eta lore lehorren koilarakada 1, itzali, estali eta utzi infusioa 5 minutuz. Iragazi eta edan beroa. Sukaldatzeko hasieratik kanela zati bat erabil dezakezu gozotzeko. Landare freskoa erabiltzen baduzu, jarraitu 10 eta 15 minutuz egosten.
· Salbia infusioa: aromatiko hau antibiotiko naturaltzat hartzen da, birus eta bakterioen aurka borrokatzen laguntzen du eta sistema immunologikoa indartzen du . Oso interesgarria da arnas eta eztarriko gaixotasunetarako, mocoa isurtzen ere laguntzen du.
Landare fresko batekin prestatzeko, jarri 250 ml ur irakiten 6 salbia hostoekin 10 eta 15 minutuz. Itzali, estali eta utzi 5 minutu gehiago. Iragazi eta edan beroa.
Elizabeth Morenok idatzia
Lotutako blog-argitalpenak
-
Elikagai ekologikoak jateko 7 arrazoi
Posted in: Aholkuak Finestra2012/05/144234 visitasElikagai ekologikoaren aldeko apustua egiteko arrazoi asko daude: benetako zaporea...Irakurri gehiago...
-
Elikadura ekologikoa: arrakastaren 10 gakoak
Posted in: Aholkuak Finestra2012/11/273056 visitasEkologikoan hazitako elikagaietan pentsatzen dugunean, galdera asko etortzen zaizkigu burura. Ba al dira...Irakurri gehiago...
-
7 giltza zure egunerokotasunerako
Posted in: Aholkuak Finestra2012/05/123716 visitasHona hemen elikadura osasuntsu bat mantentzeko 7 gakoak. Jan produktu ekologikoak edo mantendu...Irakurri gehiago...
-
Lekale gehiago jateko 5 arrazoi
Posted in: Aholkuak Finestra2014/01/203540 visitasMilaka urte daramatzate gizakien dietan parte hartzen eta superelikagaitzat hartzen dira beren altunari esker...Irakurri gehiago...
-
uda amaieran elikatzen
2015/07/092941 visitasUda amaierari uda eta udazkenaren arteko tarteko aldiari esaten zaio, hori nabaritzen dugun urteko sasoi horri...Irakurri gehiago...