Gabonen ostean detox menua
Eguberrietako otorduen gehiegikeriak sumatzen hasi al zara? Zure gorputza garbitu behar al duzu eta ez dakizu nola? Hona hemen zure DETOX plana hasteko trikimailu batzuk.
Jaikitzen zarenean:
Hasi eguna edalontzi bat ur epela edanez limoi erdiaren zukuarekin. Urrats sinple honek toxinak azkarrago kentzen lagunduko dizu. Limoiak gibelaren funtzionamendua estimulatzen du, eta horrela zure gorputza desintoxikatzen laguntzen du. Horrez gain, limoia dagoen elikagai alkalinizatzaileenetako bat da, ez utzi bere zapore azidoarekin engainatu. Zure defentsak areagotzen ere lagunduko dizu.
Egunean zehar:
Edari bat hartzeko gogoa baduzu, te berde bat aukeratu dezakezu, bere prestaketa erraza da eta propietate asko ditu: garbitu eta desintoxikatzen du, gibelari behar bezala funtzionatzen laguntzen du eta gantzen xurgapena murrizten du.
Zure otorduetan:
1. Hasi detox-salda batekin:
Salda epel batek zure digestio-sistema estimulatuko du, digestioa, mantenugaien xurgapena eta hondakinak ezabatzea erraztuz . Desintoxikazio-salda bat prestatzea oso erraza da, erabili barazki arazgarriak, hala nola mihilua, apioa, eskarola, orburua, porrua, tipula edo perrexila. Aukeratu bizpahiru eta egosi 10 bat minutuz litro 1 uretan, egosketaren amaieran gatz edo shoyu pixka bat bota eta edan epel.
2. Sartu garbiketa elikagaiak zure plater nagusian.
Garbiketa dieta batean ezinbestekoak diren 3 elikagai mota daude:
a) Arbien familia: barazki mota hauek odola garbitzen laguntzen duten detoxikazio -ahalmen handiagatik eta gure gorputzetik toxikotasuna kentzen laguntzen duen efektu diuretikoagatik ezagutzen dira. Horrez gain, gantzak kentzea errazteko elikagai onenetako bat da. Gaur egun, arbiak gero eta ezagunagoak dira eta ez zaizu zaila izango edozein barazki saltegitan haien barietateren bat aurkitzea: zuria, beltza, morea, errefautxoa... edo daikon arbia, arazteko eta eraginkorrenetakoa den arbia. argaltzeko dietak .
Lehorra ere aurki dezakezu denda espezializatuetan. Bere kontsumorako, hidratatu eta zopetan edo barazki gisatuetan gehitu besterik ez duzu egin behar.
Arbi freskoa erabili nahi baduzu, saiatu birrindu eta entsaladetan gehitzen. Otorduetan koilarakada bat edo bi pilatutako gantzak kentzen lagunduko dizu.
b) Perretxikoen familia: perretxikoek eta perretxikoek metatutako gehiegizko likidoak isurtzen laguntzen dute . Shiitake barietatea ere aukeratzen baduzu, bere propietate anitz eta zapore bikainari etekina aterako diozu: odoleko kolesterola murrizten laguntzen dute, gibela tonifikatzen dute eta zure sistema immunologikoa hobetzen dute.
Fresko kontsumitu ditzakezu baina haien ondorioak biziagoak dira lehorra kontsumitzen badituzu. Horiek egosteko, besterik gabe, 15 minutuz uretan hidratatu, zurtoina kendu eta xerratan moztu. Ideia ona da shiitake bat edo bi gehitzea zure desintoxikazio-saldan, baita ondoriozko beratzen ura erabiltzea ere, zure zopari oso zapore berezia emango diona. Porruarekin salteatu eta shoyu pixka batekin ondu ere prestatu ditzakezu. Plater bikaina eta oso depuratzailea lortuko duzu.
c) Algak: gure gorputzean desintoxikazio ahalmen handia dute eta gantzak eta toxinak kentzen laguntzen digute. Horrez gain, hantura eta edema murrizteko adierazita daude . Erabiltzen ohituta ez bazaude, probatu wakame alga, bere zapore nahiko leuna da eta erabilera erraza da, ez baitu sukaldaritza handirik behar. Izan ere, hidratatu eta barazki salteatuetan edo entsaladetan gehi dezakezu. Zure detox saldaren osagai gisa ere erabil dezakezu.
Arratsalde erdian:
Agar-agar alga bereziki egokia da arazteko, hesteetako igarobidea errazten baitu, oso interesgarria da idorreria duten pertsonentzat. Bere kontsumorako, erabili fruta-jele goxoak prestatzeko, minutu gutxitan prest egongo dira.
Egunaren amaieran:
Afari arina eta goiz. Horrek zuri eta zure gibela hobeto atseden hartzeko aukera emango dizu! Erlaxazioa eta atsedena sustatuko dituen barazki gozoen purea presta dezakezu eta irekidura sortu eta isurketa erraztuko duten kimu batzuekin lagunduta zerbitza dezakezu.
Wok-ean zuritutako, lurrunetan edo azkar salteatutako barazkiak osatuko dute zure afaria. Saiatu frijituari jengibre zuku zipriztin bat gehitzen. Jengibreak eta zapore apur bat pikantea duten beste elikagai batzuk mobilizatzen laguntzen dute, isurketa ere erraztuz.
Isabel Morenok idatzitako artikulua