Opil osasuntsu eta beganoak egiteko aholkuak eta trikimailuak
Zer moduz ari zara koarentena? Ondo egotea espero dut! eta aurretik denborarik eskaini ezin zenituzkeen gauzak egiteko aukera aprobetxatuz.
Ba al zenekien konfinamendu egun hauetan gehien egiten ari garen jardueretako bat sukaldaritza dela?
Martxoaren 23tik 29rako astean irinaren kontsumoa %131 handitu zen eta legamiarena %233, eta buru-belarri bota gara etxeko gozogintza eta ogiak prestatzera. Eta ba al dakizu zergatik?
Irinarekin egindako produktuek efektu pozgarria dutelako eta, horrez gain, errezeta horiek azukrea edo edulkoratzailea badute, are gehiago.
Zapore gozoak erlaxatzen zaitu, ziur aski aurretik ikusi zenuten nola jotzen duzun estres garaian, eta hau da, energetikoki yin-energia bat dutelako , besteak beste, estresa eta horrek sortzen duen uzkurdura sakabanatzen laguntzen duena.
Bestalde, irinek benetan sentitzen duguna “estaltzeko” eta “estaltzeko” gaitasuna dute... Eta hori da ogia eta irinarekin egindako produktuak maite ditugun arrazoietako bat... Batzuetan, nahiago dugu estali nahiago, benetan behatzea baino. ikusi zer gertatzen den gure barnean.
Nolanahi ere, nolabaiteko pastelak edo opilak egiten jarraitu nahi baduzu, interesgarria litzateke gorputza asetzen ez duten kalitate goreneko osagaiak hautatzea .
Gainera, zure otordu nagusietan ale oso motaren bat sartzen duzula ziurtatzen baduzu (arroza, artatxikia, garagarra...), glukosa maila egonkor mantenduko duten asimilazio moteleko karbohidratoak emango dituzu, baita zure aldartea ere.
Lekaleak ere erlaxatzen laguntzen du , horietan zapore gozoa nagusitzen da, eta are gehiago barazki gozoekin erregosiarekin prestatzen badituzu, hala nola patata gozoak edo kalabaza. Gainera, landare-proteina iturri bikainak dira, baita kalitatezko karbohidratoak eta zuntzak ere.
Eta antsietatea baretzeko edozer jango zenituzkeen "une" horietarako, hona hemen elikagai "erosogarri" edo konbinazioetarako proposamen batzuk, ziur asko zure zentroan gehiago egoten lagunduko dizutenak:
Gozotegia:
1. Erabili irin integral organikoa , glutenarekin edo gabe, baina findu gabekoa. Zuntza ezinbestekoa da hesteetako igarobide onerako eta gure hesteak osasuntsu mantentzeko, hain garrantzitsua da sistema immunologiko sendoa, ahal bada, are beharrezkoagoa bihurtzen den une honetan.
2. Erabat saihestu azukrea, elikagai azidoenetako bat da , arroz melaza edo sagar kontzentratuekin ordezkatu, xurgapen motelagoa dute eta azido gutxiago dute.
3. Orekatu beti zure opilak gatz pixka batekin, bitxia da gatzak errezetaren zapore gozoa hobetuko duela.
4. Legamia erabiliko baduzu, hobe ekologikoa izatea.
5. Sartu mastekatzea eta arreta suspertzen duten osagai kurruskariak zure gailetetan, magdalenetan eta testura leun eta belartsuko beste prestakinetan. Asetasun-sentsazioa lehenago etorriko da jaten duzun horretan presente bazaude eta estropezuak aurkitzeak ahoan duzunaz jabetzen lagunduko dizu. Nire iradokizunak: hurrak, almendrak, intxaurrak eta eskuartean dituzun beste fruitu lehorrak, txikituta eta orean nahastuta labean jarri aurretik.
6. Ogia egiteko fruitu lehorrak edo ekilore , kalabaza edo sesamo haziak erabil ditzakezu.
Postreak:
Otorduaren zatirik desiratuena izaten dira. Hemen ere ideiekin lagundu dezakegu zure prestaketak aberasteko.
1. Jogurt bat baduzu, merkatuan dauden aukera beganoak proposatzen dizut, gehitu muesli pixka bat eta ikusiko duzu nola erakargarriagoa ez ezik, aseago egiten zaitu eta berriro ere gehiago izaten laguntzen dizu. presente. Hemen aurkituko duzu zure etxean egindako mueslia egiteko errezeta bat.
2. Natiluak egingo badituzu, begetal edariak erabili, gozotasuna emango dion arroza aukeratu dezakezu edo koherentzia lodiagoa duten olo -irinak edo almendrak. Berriro zerbitzatzean gehitu zerbait kurruskaria. Kalitatezko gaileta batek, azukrerik gabekoak, bilatzen ari garen ukitua emango du edo berdin-berdin muesli konbinazio zoragarria.
3. Natil zoragarri bat prestatu dezakezu polentarekin eta arroz edariarekin , 5 minututan prestatzen dira eta oso erosoak dira. Errezeta uzten dizuet.
4. Konpotak eta fruitu erreak postre edo pintxo onenetako bat dira. Horiek prestatzerakoan, gogoratu azala ez kentzea (betiere fruta ekologikoa aukeratu baduzu). Larruazalean eta erdialdean pektina kopuru handiagoa aurkitzen dugu, hesteetako osasunerako prebiotiko garrantzitsuak. Egosi bitartean edo amaieran, gehitu fruitu lehorrak berriro zure konpotan ehundura desberdinak sortzeko.
5. Sagar erreak edo udareak aukeratzen badituzu, kendu erdiko zatia eta bete mahaspasekin eta fruitu lehorrekin. Etxeko mueslia ere erabil dezakezu haziekin konbinatuta.
Pintxoak:
Haurrak etxean daude, eta prestaketetan parte hartzea gustatzen zaie. Mokadu bat egiteko, probatu hazien bolak. Konbinazioak amaigabeak dira eta beti atseginak dira, gozoak, leunak eta aldi berean ukitu kurruskaria dutenak, prestatzeko ere dibertigarriak dira. Saiatu konbinazio hauetako edozein:
1. Labean erretako patata gozoa goizeko cookie xehatuekin . Osatu bolak eta kokoz estali.
2. Datil hidratatu eta xehatu hurrekin. Esku bustiekin bolak osatu eta hur txikituetan bota. Kakao hauts pixka bat gehitzen baduzu, txokolate ikusgarriak izango dituzu.
3. Aurretik hidratatutako eta xehatutako abrikot lehorrak ekilore eta/edo kalabaza haziekin konbinatuta, moztu guztia janari-prozesadorean eta sesamo-haziekin estali.
Lasai eta lasai dauden edariak:
Segur aski erlaxatzeko eta antsietatea murrizteko edari izarretako bat entzun duzu: "Apple-kuzu".
Berari buruz hitz egin genuen joan den hilabetean emakumeentzako artikulu berezian. Sagar zukuarekin eta kuzuarekin prestatutako edari honek lasaitu eta lasaitzen duen efektu lasaigarria du.
Batez ere insomnio-kasuetan laguntzen du, egun maiz gertatzen ari direnetan, eta gainera kuzu, kalitatezko almidoi erresistenteak, prebiotiko gisa jokatzen du, zure heste-floraren osasuna hobetuz. Prestatzeko 3 minutu behar dira eta familia osoak jan ditzake.
Isabel Morenok idatzitako artikulua