blog-nabigazioa
Kukicha: te bat baino gehiago
Dieta makrobiotikoan aurkitzen dugun elikagai nutritiboen barietate izugarrian, teak leku erabakigarria du. Edozein dieta orekaturako osagarri atsegina da eta, jakitegi adimendun batean, kukicha, bancha, mu, matcha eta hojicha barietateak, sendagai sendagarrien iturriak, ez dira falta behar .
Gaur kukicha teari buruz hitz egingo dugu, hiru urteko tea bezala ere ezaguna. Bancha izeneko barietatearen adarrak errez egiten den Japoniako te mota bat da, hiru urteren buruan biltzen den te mota bat. Hortik bere izena. Zapore leunagoa du eta kafeina gutxien dagoen teetako bat da.
Sukaldean, sendagai batzuk aberasteko erabil dezakegu, tarta eta kantenen oinarri gisa, edo lehendik erabiltzen diren te-makilak aprobetxatzeko, oso yang ezaugarria duten zenbait jaki leuntzeko.
Zein propietate ditu?
Propietate asko ditu, neutralizatzetik hasi eta birmineralizatzeraino, nahiz eta garrantzitsuenetako bat urdaileko azidotasuna neutralizatzeko duen gaitasuna izan. Gainera, odolaren pH-a alkalinizatzen du, eta horrek gehiegizko azidotasunak eragindako urdaileko ultzerak saihestu ditzake, haragia, esnekiak eta azukre sinpleak etengabe hartzearen produktua.
Bere osaeran dauden mineralek ahalmen alkalinizatzailea ere ematen diote. Zink, fluoruro, manganeso eta kaltzioan aberatsa da, bitamina antioxidatzaile ugariz gain, hala nola C eta E bitamina, B eta beste molekula batzuk, hala nola flavonoideak, osasunerako ezinbestekoak.
Bere ahalmen alkalinizatzaile handia dela eta, azaleko gaixotasunetan, ekzema, dermatitis, begi garbiketa kasuetan, konjuntibitisetan, amigdaletan edo eztarriko arazoetan gatzarekin egindako gargaraketan, hortz edo hortz arazoetarako ahoko garbiketa gisa gomendatzen da. eta baita baginako narritadura kasuetan ere.
Gainera, erradikal askeak neutralizatzen laguntzen duten antioxidatzaileetan duen presentzia nabarmentzen du.
Nola prestatu kukicha te goxoa?
Kukicha te on bat egiteko, ura irakin eta 5 gramo kukicha te gehitu. Infusioa 80º-tan 3 minutuz, estali eta utzi beste 3 minutuz. Te makilak 2 aldiz berrerabil daitezke gehienez: bigarren aldiz 7 minutuz mantsatzen utzi, hirugarren aldiz pixka bat gehiago.
Posted in: Osagaiak
Lotutako blog-argitalpenak
-
Spelta, historiaurreko gari bat
Posted in: Osagaiak2012/10/123865 visitasZorionez, gaur egun modan jarri den zerealetako bat da eta nahiko...Irakurri gehiago...
-
Umeboshi aran, ezinbestekoa zure oporretarako
Posted in: Osagaiak2015/06/193895 visitasOporrak gertu daude, eta ziur aski, dagoeneko hasi zarela pentsatzen zer gauza jarriko dituzun...Irakurri gehiago...
-
Shiitake perretxikoa, udaberriaren beste aliatua
Posted in: Osagaiak2016/05/101849 visitasUdaberria emeki dator aurten... badirudi behin betiko finkatzeko baimena eskatzen ari dela...Irakurri gehiago...
-
Agar agar, udako plateretarako alga ezin hobea
Posted in: Osagaiak2016/07/082552 visitasAgar-agar udarako alga aproposa da ziurrenik bere erlaxatzeko eta freskatzeko ezaugarriengatik, eta horrek...Irakurri gehiago...
-
Daikon lehorra, kolesterola jaisteko
Posted in: Osagaiak2016/11/283930 visitasDaikon sustrai bat da, 50 zentimetroko luzera izan dezakeena. Hortik bere izen berezia:...Irakurri gehiago...