Agar agar, udako plateretarako alga ezin hobea
Agar-agar udarako alga aproposa da ziurrenik, bere ezaugarri erlaxagarri eta freskagarriengatik, udan hozten laguntzen digutenak. Guztietan yin energia gehien duen alga da, eta beraz, freskagarriena eta gehien hezetzen eta lasaitzen gaituena. Horrez gain, bere erabilera hain da sinplea, non txikiek ere gozatu egingo dute harekin postre dibertigarriak prestatzen.
Kanten izenez ere ezaguna, bereziki ezaguna da gelatinak egiteko erabiltzeagatik. Normalean maluta erabilgarrietan aurkituko duzu, baina tira moduan ere gozatu dezakezu.
Gainontzeko algak bezala mineraletan aberatsa da, batez ere bere propietate laxante eta arazgarriengatik ezaguna da. Bere zuntz-eduki handiak betetzen gaituzte, hesteetako igarobidea errazten du, idorreria arazoak dituzten pertsonentzat aproposa da.
Bere kaloria gutxiko edukiak, denetan baxuena, aliatu bikaina da pisua galdu nahi duten pertsonentzat.
Agar-agarrekin egindako prestaketek, gu betetzeaz gain, erlaxatzen eta jateko antsietatea murrizten laguntzen digute , eta horrela otorduen artean mokadu egiteko tentazioa murrizten da.
Udarako ideiak:
1. Zerrenda moduan erabiliko baduzu, uretan hidratatu besterik ez duzu beharko samurtu arte. Ondoren , entsaladan erabil dezakezu. Zaporerik apenas duenez, edozein barazki motarekin ondo integratzen da eta gainera oso apaingarria da!
2. Malutak moduan , batez ere gelatina prestatzeko erabiltzen da. Fruta zukuekin prestatutako gelatina hilabete beroetarako mokadu aproposa da. Horiek prestatzeko, algak nahi duzun likidoarekin egosi eta gero hozten utzi ontzi indibidualetan. Likidoa gehitu aurretik fruta fresko zatiak jartzen badituzu ontzietan, gelatinak are erakargarriagoak eta zaporetsuagoak izango dira.
3. Erabiliko duzun alga kopurua prestaketari eman nahi diozun koherentziaren araberakoa izango da. Zure gustura mamituko den jakiteko, sua itzali baino lehen, jarri likidoaren koilarakada bat platerean, 3 edo 4 minututan gogorra izan behar da. Hala ez bada, alga apur bat gehi dezakezu edo, aitzitik, likido apur bat.
4 . Mermeladak loditzeko ere erabil dezakezu . Orain askotariko fruta freskoez gozatu ahal izango dugu. Aprobetxatu etxean egindako marmelada zoragarriak prestatzeko, zereal almibarretan gozotu eta agar-agar maluta batzuekin loditu.
5. Kuzu edo arto-almidoiarekin konbinatuta, mousse zoragarriak prestatu ditzakezu. Agar-agarrak koherentzia emango dio mousseari, kuzuak, berriz, krematsua. Errezeta bat uzten dizuegu proba dezazuen... Gozatu!
MOUSSE LARANJA
Osagaiak:
- 600 ml soja edari
- gatz pixka bat
- 1 koilarakada agar-agar
- Kuzu koilarakada 1
- 1 laranjaren azala
Prestaketa:
1. Laranja azala zuritu batekin kendu, kontuz zati zuria ez kentzeko prestaketa mingots egin baitezake.
2 . Sartu oskola kazola batean eta egosi soja edariarekin su motelean eta tapa batekin 15 minutuz.
3. Bitartean, utzi agar agar malutak soja edari apur batean beratzen.
4 . Gehitu malutak kazolara eta irakiten jarri. Su motelean egosi 8 minutuz agar agar guztiz desegin arte.
5. Kuzua soja edari hotz pixka batekin diluitu.
6. Kendu laranja azala kazolatik eta gehitu kuzu diluitua. Egosi irabiatzeari utzi gabe loditzen hasi arte. Gehitu arroz almibarretan, gatz pixka bat eta itzali sua.
7. Jarri molde batean hozten. Hotza dagoenean, irabiagailuan edalontzi batean sartu eta irabiatu astiro-astiro.
8. Zerbitzatu edalontzi indibidualetan eta utzi berriro hozten.
9. Apaintzeko, gainean etxeko muesli apur bat gehi dezakezu eta laranja azal pixka batekin hautseztatu.
-----
Webgune honetan argitaratzen den informazioa izaera informatiboa, informatiboa eta/edo merkataritzakoa da. Kontsultatu beti espezialista bati. Garrantzitsua da dieta askotarikoa eta bizimodu osasuntsua jarraitzea.
Posted in: Osagaiak