Genmai Mochi janari zaharberritzailea
Genmai Mochi arroz gozo edo itsaskorrez egindako dumpling japoniarra da. Hau arroza egosita eta gero mortero batean kolpatuz lortzen da aleak hautsi arte. Bere kalitate aglutinatzailea dela eta, aleak elkarri itsatsi egiten dira orea osatuz, eta horrekin erroiluak moldatzen dira.
Bere propietate nabarmenenak
Mochia odolari indarra emateagatik nabarmentzen da
Erresistentzia fisikoa, energia eta bizitasuna ematen dituen elikagai oso energetikoa da.
Japonian tradizioz erditu berri ziren emakumeen janari gisa erabiltzen zen. Mochik ahalegin handiaren ondoren bizitasuna berreskuratu zuela uste zen.
Oso janari gomendagarria da jarduera fisiko handia egiten duten pertsonentzat, hala nola kirolariak edo anemia dutenentzat.
Era berean, oso egokia da ebakuntzaren ondoren edo emakumeentzat aldi astunen ondoren hartzeko.
Aplikazioak
Mochia erlaxatzeko baliabide goxoa da. Postreetan gehitzeko, zopak aberasteko edo pastaren gainean gratinatzeko aproposa da.
ERREZETA BEHARREKO BOTEREAREKIN:
1. Frijitu mochia sesamo-olio apur batean
2. Jarri mochi frijitua ontzi batean eta isuri miso zopa beroari
3. Zerbitzatu perrexilarekin
BIZITASUNA SORTZEKO ERREZETA
Giltzurrunak sendotzeko eta bizitasun gehiago sortzeko erabilgarria
1. Mochia frijitu
2. Nahastu azuki gisatuarekin
3. Gehitu jengibre birrindua
MAKARROI PLATERA ABERASTEKO ERREZETA
1. Kinoa eta arroz makarroiak egosi paketean agertzen diren argibideen arabera.
2. Prestatu tomate saltsa mugui miso pixka batekin eta azenario birrinduarekin.
3. Nahastu dena.
4. Birrindu 2 mochi tableta eta nahastu garagardo-legamiarekin.
5. Estali makarroiak nahasketarekin eta gratinatu 180 gradutan.
PLATER GOZOAK MOCHIAREKIN
Mochi erlaxatzaile aparta da.
1. Birrindu 2 mochi tableta eta bota gofrera 10 minutuz.
2. Bete mochi gofre hauek konpotaz edo arroz melazaz eta limoi zukuaz.
BESTE ERREZETA GENMAI MOCHI-KIN
Mochi kalabazin eta azenarioarekin
Patricia Restrepok idatzitako mezua
Lotutako blog-argitalpenak
-
Spelta, historiaurreko gari bat
Posted in: Osagaiak2012/10/123862 visitasZorionez, gaur egun modan jarri den zerealetako bat da eta nahiko...Irakurri gehiago...
-
Umeboshi aran, ezinbestekoa zure oporretarako
Posted in: Osagaiak2015/06/193895 visitasOporrak gertu daude, eta ziur aski, dagoeneko hasi zarela pentsatzen zer gauza jarriko dituzun...Irakurri gehiago...
-
Kukicha: te bat baino gehiago
Posted in: Osagaiak2016/03/022819 visitasDieta makrobiotikoan aurkitzen dugun elikagai nutritiboen barietate izugarrian, teak badu lekua...Irakurri gehiago...
-
Shiitake perretxikoa, udaberriaren beste aliatua
Posted in: Osagaiak2016/05/101849 visitasUdaberria emeki dator aurten... badirudi behin betiko finkatzeko baimena eskatzen ari dela...Irakurri gehiago...
-
Agar agar, udako plateretarako alga ezin hobea
Posted in: Osagaiak2016/07/082551 visitasAgar-agar udarako alga aproposa da ziurrenik bere erlaxatzeko eta freskatzeko ezaugarriengatik, eta horrek...Irakurri gehiago...