Umeboshi aran, zure aliatua udaberri honetan
Udaberria heldu da, eta horrekin batera askorentzat alergia beldurgarriak eta beste askorentzat udaberriko astenia .
Pena da begietako azkura, doministiku, neke sentsazioa eta neke orokorra... bezalako sintomek urteko sasoi bizigarrienetako bat bete-betean gozatzea.
Elikadura egoki batek bi desoreka hauek hobetzen lagunduko digu, eta desagerrarazi ere egingo du. Hala ere, gure elikadura-ohituren aldaketak pixkanaka-pixkanaka izan ohi dira, eta, batzuetan, aparteko laguntza pixka bat behar dugu elikadura osasuntsuarekin gertatzen den garbiketa- eta desintoxikazio-prozesua erraztu eta bizkortzeko.
Zorionez, udaberriarekin lotutako sintoma desiragarriak arinago arintzen eta hobetzen lagunduko diguten elikagai "sendagarriak" eskura ditugu. Umeboshi arana da horietako bat.
Bere propietate askoren artean, umeboshi aranak:
1. Efektu alkalinizatzaile azkarra du
Umeboshi arana da ziurrenik zure dietan sar dezakezun elikagairik alkalinizatzaileena. pH maila egokiak mantentzeko duen eraginkortasunak asteniari azkar aurre egiten laguntzen du, zeina kasu askotan gure gorputzean hondakin azidoen pilaketarekin lotzen baita, gure eliminazio-organoen saturazioaren ondorioz behar bezala desagerrarazi ezin direnak.
2. Azido zitriko handia
Umeboshik azido zitrikoaren proportzio handia du, limoiarena baino are handiagoa, eta horrela elikagaiak asimilatzean sortzen den azido laktikoa apurtzen laguntzen du, baita gehiegizko esfortzu fisikoak eragindakoa ere.
Nekatuta sentitzen garenean, gure gorputzean azido laktiko maila altua izan ohi da, beraz umeboshi -k neke sentsazioa azkar murrizten laguntzen du.
3. Desintoxikatzen laguntzen du
Umeboshik gibelari eta giltzurrunei gure gorputzetik gehiegikeria toxikoak kentzen errazten eta laguntzen die, horrela bizitasun sentsazioa hobetuz.
Bere zapore azidoak gibeleko funtzioa estimulatzen du, elikagaietatik, alkoholetatik edo botiketatik substantzia toxikoak ezabatzea erraztuz.
4. Urtaro honi lotutako organoak tonifikatzen ditu
Gibela behazunarekin batera dago, udaberriarekin lotutako organoa. Seguru sasoi honetan gibela tonifikatzeko dietak entzun dituzula. Bada, udaberriaren energia goranzko eta irekitzeko ezaugarria biziago igotzen da eskuinaldean. Gure gibela gainkargatuta badago, energia hori ezin izango da behar bezala isuri, eta udaberriko nekearen sentsazio ezaguna eragingo du.
5. Sistema immunologikoa suspertzen du
Alergia sistema immunologikoak gorputzarentzat arrotztzat jotzen dituen eta normalean jende gehienari molestatzen ez dizkion substantziei ematen dien erantzun gehiegizkoa da; hau da, orokorrean ez dira kaltegarriak. Horrek adierazten du kaltetutako pertsonak defentsa-sistema gehiegi sentikorra duela eta ez diren substantzia arriskutsuak detektatzen dituela.
Alergiak prebenitzeko terapia onenetako bat gure gorputzaren defentsak hobetzea da.
Probiotiko naturalen ohiko kontsumoak heste-flora ona izatea eta gure sistema immunologikoa hobetzeari mesede egingo dio.
Umeboshi bezalako elikagai hartzituak aproposak dira gure hesteetako osasuna hobetzeko eta alergia sintomak arintzeko.
6. Gehiegizko yin orekatu
Azukre eta elikagai finduen gehiegizko kontsumoak, esne bigunak edo alkoholak, denak gehiegi yin substantziak, ahultzen gaituzte, asteniaren sintomak areagotuz; eta, bestetik, alergienak areagotzen dituzte, kasu askotan, pilatutako yin gehiegizko batek sortutakoak.
Aranaren yang ezaugarriek gure gorputzeko yin gehiegikeriak orekatzen laguntzen dute , alergiak hobetzen eta asteniaren sintomak murrizten.
Nola hartu?
Inhar hau hartzeko modurik onenetako bat te forma da , Ume-sho-kuzu famatua prestatzea, edari oso alkalinizatzailea, zeinetan bere osagai guztiek nekeari eta ahultasun orokorrari aurre egiten laguntzen diote eta zure sistema immunologikoa hobetzen laguntzen dute.
Zuretzat erosoagoa bada , egunean 1 aran har dezakezu edo bere pasta 1 cp . Kontuz ibili, bere zaporea ez da ohiko aranenarekin batere antzekoa. Hartzidura prozesuaren ondorioz umeboshiak oso zapore azidoa eta gazia hartzen du aldi berean.
Zerbait erosoagoa nahi baduzu, piluletan edo kontzentratuetan ere aurki ditzakezu , aukera hau oso praktikoa da poltsan eramateko eta egunean zehar erraz kontsumitzeko.
Indartu zure osasuna... eta gozatu udaberria!!
Isabel Morenok, makrobiotika aholkulari eta Macrosanoren sortzaileak idatzitako artikulua
Argitalpena : Makrobiotika