Ya ha llegado oficialmente la primavera, aunque probablemente desde comienzos de febrero, con el aumento de horas de sol, hayas comenzado a sentir el cambio energético que esta estación nos brinda. La energí
zure bio momentua
Ongi etorri maitasun handiz egindako zure txoko txikira!
Ezagutu gure produktuei buruzko guztia, ezagutu zure maiteak harritzeko errezeta ikaragarriak eta begiratu janariari, intolerantziari eta askoz gehiagori buruzko gure aholkuak.
-
Nola elikatu udaberrian
-
Gehitu saltsa zure plateretan!
Zein asmakizun bikaina saltsa hau! Gure platerak aromatizatzeko aproposak dira eta zapore eta testura asko daude dagoeneko prestatzeko erabil daitezkeen osagai ezberdinei esker.
-
5 haragi alternatiba
El vegetarianismo está cada vez más presente en nuestra sociedad. Se calcula que en España un 4% de la población sigue un tipo de dieta vegetariana (ovolactovegetariana o vegetariana estricta) y este porcentaje va en aumento. Las razones son muchas: medio ambiente, conciencia, moda, salud…Repasamos 5 sustitutos 100% saludables y ecológicos a la carne con una gran versatilidad en la cocina.
-
Japoniako sukaldaritzaren 10 gakoak
Asko dira gure begiak Japoniako gastronomiari begiratzen dioten zientzialari eta nutrizionista, gure bizitzarik luzeenetako populazio baten atzean ezkutatzen diren nutrizio-gakoen bila.
-
Gozotu azukrerik gabe
Azukre-kontsumoa 1910ean pertsonako 2 kilo izatetik gaur egun 50 kilo baino gehiago izatera pasatu da.
-
Lekale gehiago jateko 5 arrazoi
Milaka urte daramatzate giza elikaduran eta superelikagaitzat hartzen dira zuntz eta proteina eduki handiari esker. Dieta begetariano eta beganoetan aldian-aldian erabiltzen dira, proteina-eduki handia dutelako, nahiz eta edozein herritarren erosketa-saskietan elikagai ohikoagoak diren, begetal proteina-iturri ekonomikoa baitira. Nutrizionistek ziurtatzen dute maiz kontsumitzeak gaixotasunen aurrean eragin onuragarriak izan ditzakeela...
-
Fruta eta barazkien onurak kolorearen arabera
Inoiz gelditu zara bere koloreek otordu bakoitzean duten garrantziaz eta paper nagusiaz pentsatzen? Guztiek dakite egunean bost fruta eta barazki fresko kontsumitu behar direla gure gorputzaren nutrizio-beharrak estaltzeko, baina denek ez dakitena da fruta mota desberdinak txandakatzea ere oso gomendagarria dela.
-
Prestatu azala udan kosmetika naturalekin
Udarako gutxiago falta da eta horrekin batera oporrak datoz. Hondartzara goaz atseden hartzera, erlaxatzera, beste aire bat arnastera eta eguzkia hartzera etzango gara. Eguzkitarako kremei buruz informazio asko jasotzen dugu baina zer
-
Argitalen alergenorik gabeko kosmetika naturala
Duela 30 urte baino gehiago Milanen jaioa, Argital bere jatorritik azken belaunaldiko kosmetika prestatzeko oinarrizko osagai gisa buztina erabiltzearen ziurtasunean oinarritu zen.
-
Spelta, historiaurreko gari bat
Zorionez, gaur egun modan jarri den zerealetako bat da eta nahiko erraz aurki daiteke osasun-dendetan, belar-saltzaile eta okindegietan. Zereal honenganako gero eta interes handiagoaren arrazoien artean kontsumitzaile askoren elikagai naturalago eta ez hain alteratuen gustua dugu.
-
7 giltza zure egunerokotasunerako
Hona hemen elikadura osasuntsu bat mantentzeko 7 gakoak. Produktu ekologikoak jatea edo elikagai osoetan oinarritutako dieta orekatua mantentzea dira horietako batzuk.
-
Elikadura ekologikoa: arrakastaren 10 gakoak
Ekologikoan hazitako elikagaietan pentsatzen dugunean, galdera asko etortzen zaizkigu burura. Benetan elikagarriagoak al dira?Zergatik garestiagoak?Zeintzuk dira elikagai kutsatuenak?Zein da bioproduktu baten definizioa?Bio, organikoa eta ekologikoa berdinak dira? Jarraian galdera hauetako batzuei erantzungo diegu.